Заздрю вiтру

Борис Праздников
Я нічого не маю,
Я не знаю що буде.
Не дійду небокраю,
Та не буду усюди.

Лише заздрю я вітру,
Що летить як на крилах
З неба бачить палітру,-
Рідний край у яскравих кольорах!