Без тебе занiмiв, отерп...

Вячеслав Романовський
Без тебе занімів, отерп
І дні - дрібні, мілкі.
Відтяв у мрії долі серп
І стовбур, і гілки.

З любові я тебе ліпив,
Як сонце й дощ - зело.
А втратив - і немов сліпий:
Все вмерло, віджило.

Не стало сяєва зорі,
Як не молив, моливсь.
І світ одразу посірів,
Що святом був колись...