багатство

Янина Керн
всі помирають, але мало хто гідно живе:
не кожен погодиться: в житті так багато щастя.
більшість по течії, склавши руки, пливе,
вони сподіваються: "може, мені щось вдасться".

деякі впевнені: "змінившись, я стану кращим,
я буду тепер таким, як і більшість, як всі".
але в результаті щось буде таке пропаще –
ти втратиш себе. ти зрадиш природній красі.

краса, яка штучна, існує вже тисячі літ,
вона майже в кожному швидко втрачає силу.
їй є противага: природна врятує світ,
а штучна загине. потроху вкриється пилом.

якщо ти прагнеш найвищих зірок досягти –
залишся собою. не зображай павліна.
найвище багатство – це вперто йти до мети, 
і бути собою, на це ти і є людина.