Якщо вже, любий...

Надя Чорноморець
                Монолог Л.П., заскоченого
                раптовою зупинкою любого «Ніссана»
                посеред автобану листопадовим надвечір’ям

Якщо вже, любий, так тобі неспішно –
Ми можемо тут трохи відпочити.
Геть несподівані твої незвичні схлипи –
Лишень загорювалось чом невтішно?

Здавалося – жилось тобі розкішно.
Моглось дорогою нам все обгомоніти…
Можливо варто нині поспішити…
Чекають нас. Й зупинка незатишна.

Здивовані твоїм мовчанням зорі.
Сріблиться місяць човником легким.
Духмяним соком достигає ніч.

Складає вітер крила неозорі.
Спадає жмуток сну пташам тремтким
Під гулом автобану зусибіч…