Кохання й час...

Владимир Торчинский
*******
Кохання й Час в житті  - найкращі ліки
не час коханню вірити прикметам
найвищі Гори і найглибші Ріки
колись таки прийдуть до Магомета

і за усе колись віддячать люди,
загояться всі несмертельні рани
і зрозуміють всі страждання Будди
у стані найсолодшої Нірвани

смиренням щирим зміниться спокуса,
бо навіть Сніг, як випаде, то тане
і щоб не говорили про Ісуса,
 а він ніколи іншим вже не стане

і всі найкращі оживуть Ідеї:
лиш тому, що живе, дано вмирати
 і всі, всі, всі на світі іудеї
зберуться  там, де їх дано зібрати…

ми не відверті й зовсім не відкриті,
 цінуємо більш Рамки, ніж Портрети!
 поети за вірші не будуть вбиті –
якщо вони не більше, ніж поети!..
                2001 р. Москва