А. Горчинському

Владимир Торчинский
ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ АНАТОЛІЮ ГОРЧИНСЬКОМУ -
автору і виконавцю багатьох відомих пісень, з яким мені пощастило познайомитися на національному радіо. Навіть планувалася радіопередача «Горчинський і Торчинський», але, нажаль, не вийшло. Я йому співав свої пісні. А ця річ написана після нашого знайомства в його стилі і спеціально для нього.

     (під гітару)

Вальс,  білий вальс
Все живе спокушає на сни –
Та відчувається фальш
Напередодні весни

В кожнім слові своє «я»
В кожній справі своє «я»
То скажи, як твоє ім’я,
Якщо в тебе своє «я»

Злетіть лебідь не в силі чому,
Адже Бог дав крила йому?
Може, просто він звикся з людьми,
Ну, а ми

По плацу кроком рушимо
І, зрівнявшись мундирами
Ми обнімемось душами,
Ми обнімемось крилами

І тільки білий вальс
Все живе спокусить на сни –
І я відчую фальш
Напередодні весни

В кожнім слові є свій рок,
В кожній справі є свій рок,
Чом не впевнений твій крок,
Якщо кожному свій рок?

І одна в мене є – Ти
Горе й щастя моє – Ти
Через всі аеропорти
Ти до мене лети

Хоч і траурним кружевом
Хтось обшив білі килими –
Ми обнімемось душами
Ми обнімемось крилами

І знову білий вальс
Все живе спокусить на сни –
І Ти фальш
Напередодні весни

Хай реальність спаплюжена
Псевдо орієнтирами –
Ми обнімемось душами,
Ми обнімемось крилами

А потім вальс, вальс, білий вальс
Все живе спокусить на сни –
І всі відчують фальш
Напередодні весни

                Київ, Хрещатик 26, українське радіо "Хрещатик 26" 1999 р.