Лялькар

Владимир Торчинский
(ПІД ГІТАРУ)


Грався у війну,
вівся на весну,
І знімав шинель
не лише для сну,

Бачив глибину,
ліз в трясовину,
Сто ночей без сну
веселив сумну!

Бачив глибину
кожний Божий день,
В ніч знімав шинель
і тупив кулак,
Бо створить ляльок
схожих на людей
Кожний божий день
мріяв цей дивак

Він придумував сюжети
Для обізнаних і ситих,
Він театр маріонеток
Мріяв все життя створити

Лялькар – не із-за злості звав всіх у гості!
Лялькар – об стіну бився, Богу молився!
Лялькар – пророчив, бачив, гуляв, пиячив!
Лялькар – уявив, що цар, уявив, що

грався у війну,
бігав по росі,
В ніч знімав шинель
й линув до зірок…

Тільки що робить,
коли люди всі
Схожі на ляльок,
схожі на ляльок?..

Грався у війну,
бігав по росі,
Відпускав гріхи,
розпускав полки…

Тільки що робить,
коли люди всі
Теж чиїсь ляльки,
теж чиїсь ляльки?..

Всі описані сюжети
Ждуть даремно свого старту,
Бо в житті маріонеток
Вистачає й без театру

Хоч Лялькар – не із-за злості звав вас у гості!
Лялькар – об стіну бився, Богу молився!
Лялькар – пророчив, бачив, гуляв, пиячив!
Лялькар – уявив, що цар, уявив, що

непродумані сюжети…
Недописана картина… 
Цей театр маріонеток
Має назву Україна!!! 

Де Лялькар уявив, що цар, уявив, що
Лялькар…

                Умань,1999 р, ред.. 2005-2006 р. Хабаровськ