Сила слова

Владимир Торчинский
Моя хата скраю знову –               
Що ж, привіт всім вам безкрилим,
Бо я вірю в силу слова,
Хоч є в світі інші сили

Ну, наприклад, сила влади,
Сила кулаків, що стерті…
Та ніде не дінеш правди –
Є ще сила смерті          

Є чорний голуб і біла  ворона –               
Чиясь біда й, водночас, охорона
І, безеречно, свої забобони
У того голуба і у ворони

Чорний голуб і біла ворона – 
У них на двох єдина корона,
Для них обох єдині закони
Для голуба  і для ворони

Вирушаю в світ по полю,
Як іду по бритви лезу,
Бо не гну вночі тополю
Й не ламаю я березу

Не страйкую на майдані
І не б’ю себе у груди
В індивідуальнім плані
Кажу: «Стійте, люди!»

Ваш чорний  голуб і біла ворона –
Це, водночас, біда й охорона
І, безперечно, свої забобони
У того голуба і у ворони

Чорний голуб і біла ворона – 
У них на двох єдина корона,
Для них обох єдині закони
Для голуба і для ворони         

Заїдаю хлібом землю,
Запиваю пивом воду
І у чорній сажі темряв
Так ціную я свободу

Моя хата скраю знову
Й денний розпорядок звичний:
Вірю я у силу слова – 
В цьому я - язичник! 
               
Мій чорний голуб і біла ворона –
Це і біда й, водночас, охорона 
І, безперечно, свої забобони
У того голуба і у ворони

Чорний голуб і біла  ворона – 
У них на двох єдина корона,
Для них обох єдині закони
Для голуба і для ворони
                5-6/квітня 2007 р. /ніч, до 3.10., Челябінськ/