THE FLY

Сунь Хо
"Little Fly,
Thy summer's play
My thoughtless hand
Has brush'd away.

Am not I
A fly like thee
Or art not thou
A man like me?

For I dance,
And drink, and sing,
Till some blind hand
Shall brush my wing.

If thought is life
And strength and breath,
And the want
Of thought is death;

Then am I
A happy fly,
If I live
Or if I die."

((c)Уильям Блейк)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Мало моей руке
Жизни как она есть.
Пробует на мотыльке
Тяжесть ее и жесть.

Пальцами на пыльце
Вчитывается в Брайль
Смерти в одном лице,
Переливаясь в край

Где не цветы, но цвет.
Не мотылек, но сон.
Выкуренных сигарет
Пепел. Где я и он -

Не разобрать уже.
Думать, пока у те-
Ла сладость вся в душе.
Крыльями в пустоте

Машет мой мотылек:
Поле перелететь,
Перегулять урок…
Жизнью измерить смерть.