Не пробуждай... Дора Габе

Юрий Сарсаков
Не пробуждай меня.
Хочу и дальше
я жить в иллюзиях –
в единственной вселенной,
где встретиться с весной
земля мечтает
неизменно.

Не говори,
что мой обманчив мир!
Ведь я тебя
в него перенесла.
Чем мог бы быть он
без тебя?

Не пробуждай...


Недей очите ми отваря...

Недей очите ми отваря,
нека продължи в илюзии
живота ми,
в една вселена,
в която нашата земя
нетърпеливо чака
да е оплодена.

Не казвай, че е
моя свят лъжлив!
Нали съм те пренесла
в него!
Какво би бил
без тебе той?

Недей.