Первая любовь

Надежда Тютнева
Вася в восторге от Аси.
Словно в немом кино,
Одну её видит в классе,
Единственную в окно.
Рисует её в тетради,
На парте и в дневнике.
Он вырастет девочки ради,
Подтягиваясь на турнике.
Он станет и светом, и тенью,
И с ангелом не разминётся,
Как только на перемене,
Она ему улыбнётся.
***
Превод на Български:ЮЛИЯНА ДОНЕВА
ПЪРВА ЛЮБОВ

Вася е във възторг от Ася.
Като в нямо кино,
едничка нея вижда в класа,
единствено в прозореца.
Рисува я в тетрадката,
на чина и във дневника
заради нея да израстне,
разпъва се на лоста.
Очаква той и в светло в сянка
с ангелите се разтъпква,
стига тя през междучасието
да му се усмихне.