Мёдом заплачет липа от счастья Медом вiд щастя

Орехова Галина
МЁДОМ ЗАПЛАЧЕТ ЛИПА  ОТ СЧАСТЬЯ

Проведаю край, где друг друга все знают,
Где дом с рушниками любовью согрет,
Черешня меня заждалась наливная,
И розовый мальвы подарят букет.

Замашет мне радостно хвостиком пёсик,
На руки запрыгнет котёнок Сирко.
Петух на весь двор закричит: "У нас гости!"
Лечебным коза напоит  молоком.

Там  скажет мне мама : "Ну, доченька, здравствуй!"
Погладит седую головку мою,
И мёдом заплачет вдруг липа от счастья,
Паду ниц на травы, земле поклонюсь.


МЕДОМ РОЗПЛАЧЕТЬСЯ ЛИПА ВІД ЩАСТЯ

Провідаю край, де усі про всіх знають,
Де хатка біленька - і вся в рушниках.
Черешня рум’яна мене виглядає,
І мальви сміються в рожевих хустках.

Стрибатиме, знаю, там весело песик,
І котик заскочить на руки Сірко,
«Ой, гості у нас»,- закричить півень зверху,
Як ліки, коза мені дасть молоко.

Промовить там мама:  "Ну, донечко, здрастуй!"
І ніжно погладить мою сивину.
І медом розплачеться липа від щастя,
Впаду на покоси й землі  поклонюсь.

Гродно.28.06.2011