Покаянный стих

Серафим Герасимов
Что душе моя окаянная спиши, покаяния не ищеши?
О, душе моя грешная, на что надеешися, егда приидет час смертный?
Приими раба Твоего, Исусе, к ногам Твоим припадающа
И изыми от тли греха смертнаго на Тя токмо уповаю и надеюся.
Да не отлучи мя, Спасе мой, от неизреченныя Твоея Славы.
Да покрыеши мя, Спасе, мантией иночества.
Да поработаю Тебе в чине ангельском, Владыко и Творче Мой.