Заробитчанын

Иван Попович
Заробітчанин

Світять зорі, вітер віє
На дворі холодна зима
Живі тіні в хаті, їсти нема...

Дивлюся в голодні очі, короткі дні і ночі
Хто зна чому такі діла, що в себе дома
Не можна заробити, на хліба куска...

Ой дітки, дітки
Ваш татко йде на заробітки
В далеку країну, шукати доляра-рубля
Вибору другого, нема
Не близька дорога, кличе туда
Країна чужа, далеченько вона
Хто знає, що буде там
Може повезе нам і попадуться люди хороші...

Зароблю гроші, і привезу гостинці
Буде сято в нашій хатинці, детський сміх
І посмішки на сонці…