Закат. Петър Алипиев

Юрий Сарсаков
У самой кромки небосвода,
я вижу, как перед заходом
круг пламенеет – ярко и светло,
и то, как время быстротечно,
и как легко добро и зло
перетекают в бесконечность.


ЗАЛЕЗ

На запад някъде, далеко
пак виждам как потъва леко
пламтящото червено колело,
как плавно времето отива
и днешното добро и зло
спокойно с нищото се слива.