Сакура - Александр Сычёв г. Николаев, Украина

Алекс Сычёв
                Сакура

Рожеве листя крізь роки
Хоч горне сходом сонця вітер,
На кроки сакури тендітні
Несхожий зовсім світ людський.

Щоб пити краплю дощову
Здійматись в небо вишня мусить,
Нехай гарячий вітер сушить
Вишневий цвіт, як покрову.

В дівочій вроді чарівній
Своєю тихою ходою,
Над сакуровою водою
Вона народить навесні.

Коли людина ловить час
Не поспішає вишня зовсім,
Бо знає, знов приходить осінь
На Землю не в останній раз.

Розкаже сакура, що мить
Проходить не завжди даремно,
Якщо одну хвилинку чемно,
У мудрім спокої прожить.

А ті, хто зірве їй красу
Та розгойдає ніжні віти
Вони немов бентежні діти
Немають гідного часу.

Бентежність їх, безсилу лють
Гаряче Сонце покарає
А вічна сакура здолає,
Краси та спокою, свій путь.

                О.Сичьов