Белла Ахмадулина Прохожий, мальчик... English

Евгения Саркисьянц
A passer-by, a boy: do pass me
And don't look back; you have no shot.
My care is for the one who loves me!
And, I'm your senior by a lot.

Don't rush to drill me so intently
With your hot pupils: brief though bright,
Love's laughter sparked like youth and gently
Illumined me with golden light.

I'm walking... winter cold is caring
For burning cheeks... there's so much snow...
And on my face, my love is daring
To flash with an improper glow.



***
Прохожий, мальчик, что ты? Мимо
иди и не смотри мне вслед.
Мной тот любим, кем я любима!
К тому же знай: мне много лет.

Зрачков горячую угрюмость
вперять в меня повремени:
то смех любви, сверкнув, как юность,
позолотил черты мои.

Иду... февраль прохладой лечит
жар щек... и снегу намело
так много... и нескромно блещет
красой любви лицо мое.