Истина в розыске

Станислав Черкасов
Вони її в Антарктиці шукали
На неї полювали у лісах
І крейсери за обрій вирушали
Торуючи між айсбергами шлях.

Про неї говорили патетично
І тривіально кидали у бруд,
Відмовившись розглянути логічно
Чинили над собою власний суд.

Її вбачали виключно складною,
Вона ж завжди глибинна і проста:
Хоча й покрита мудрість сивиною, -
Одвічно юна Істина свята!

В ній містяться засади перманентні,
Рушійні сили, виміри світів,
Невивчені процеси турбулентні
І тихий шелест мовчазних лісів.

Вона сторінки Біблії гортає
І має ймення Господа Христа, -
Звеличує, рятує й захищає
Того, хто став під прапори Добра!