Ода яблуку

Надя Чорноморець
По літу сонце добре поблукало –
Зомліли трави, вицвіла блакить.
Та "Папіровка" звабливо хрустить,
І "Пепінка" з рум‘янцем – зеленава.

Червонобокі "Макінтош" і "Слава"
Не зможуть поступ осені спинить.
І літа шарм "Кальвін" в собі таїть,
"Спартак" і "Дуки" сяють величаво.

Вже "Джонатан" - чудовий джин завзять!
І сік "Банану" солодко стікає,
А "Айдареди" вогником горять,
І "Симиренка" вся смарагдом сяє.

О Яблуко, мій вічний владарю,
Тобою я живу, тебе люблю.