***

Гио Арутюнов
qveyanas idga axaldRis rTveli
xisti amindi civi da sveli
da irgvliv quxda siCume mwveli
CemsaviT dumda qalaqi Zveli.

zeca Semosa bordo ferebiT
ykunma Ramem,Savi berebiT
mixmobs Tvisken fereb-ferebiT
Tavbrudamxvevi,nazi bgerebiT

da aSrialda bneli xeebiT,
TiTqos da Ramis erTguli mxevlebiT,
undaT momxvion mfxaWni xelebi...
dae damgeslon Savi gvelebiT!

mis CrdilSi Wknebian TeTri vardebi,
guls mimZimeben uro dardebi
mewamul TvalebiT,dasisxlul gardebiT
kudSi momdeven alisfer fardebi.

damgesleT,gvelebo,Sxamianebo suliT!
aseTi Tbilisis danaxvis ZulviT
mainc movkvdebi Soridan mosuli,
Sorsve mavali qancgaclil ZunZuliT.

me ar meSinis alesil rapiris,
sikvdilis namgliT,gaRma napiris,
magram dumili mainc am piris
uTmobs samSoblos klanWebs vampiris!

mokvda Cveuli qveyana Cemi...
damgesleT,gvelebo,momkaliT cemiT!
radganac vtirodi me fuWi cremliT
ros sWirdebosa mebrZoli CemiT...

Cemi dumiliT qveyana mokvda...
es ar mindoda,magaram xom moxda!
movida marTva sisxlisfer mogvTa,
movida boroti,sikeTe mokvda.

modiT,gvelebo,CamSxameT sisxlSi,
rom uro-namgali ver vnaxo nislSi,
SemosrialdiT mSfoTvare ZilSi-
mec gaverio morCilTa wilSi.

gmadlobT,gvelebo,Rirsi var amis,
me,momgemare am Tqveni Sxamis!
ukve vicvlebi,mkvdari var lamis,
natvra Ra SemomrCa me erTi ramis:

me viocnebeb did qveyanaze,
raTa ocneba mainc SemrCes,
Cems samSobloze didsa da nazze?
romlis daCagvrac aravis Serces!

me viocnebeb,rom gamoswordes
rac rom mdumareT Cemebr Sescode,
welSi moxrili qveyana gaswordes,
Cvengamo nacxebi lafi moSordes!

me maT ara vgmob,vinc SiSiT dumda,
an ar icoda,ras iqmda Tunda.
is ugunurebi daisjes unda,
vinc sizarmaciT CemsaviT dumda.

axla ki droa,vigemo Sxami
Cemis sxeulis sasjelad mWami!
modis,axloa sikvdilis jami,
me sazRaurad mekuTvnis Sxami!                12.06.2011