а зори здесь

Татьяна Ульянина-Васта
Жила была дивчина обычная совсем
С чуток косящим глазом, но   взглядом
Боже мой, таким проникновенным
Почти до дна души – девчонка - несмышлёныш

Любившая цветы, что в васильковом поле
Как звездочки цвели, что в поле из ромашек
Гаданием взошли, что в маковой зоре
Алели словно пламя, что в вересковых травах

Осыпались Иван-чаями, что золотясь
Мать-мачехой у леса на рогу, как солнечные зайчики,
Кивались на ветру,  у этих трав немножечко
Нездешний аромат, когда в венок сплетаются

И над косой горят венцом природы
Девственным над просинью полей
Люблю тебя я издали
А это всё ж трудней.





Жыла была дзяўчына звычайная зусім
Ледзь касавокасць мроiлась, але паглад дык
Божухна, такі амаль да дна душы пранiклiвы
У гэтае дзяўчо - некемнай як дзiцё

Яна кахала кветкі, што ў васільковым полі
Квітнелі кшталту зорачк, што поплавам з рамонкаў
Варажбой узышлі, ды ў макавым усходзе iм
Чырвань нібы полымя, што ў верасовых травах

Асыпаліся Скрыпнямi, дзе золата
Маць-мачыхi ў леса на рагу, з якога, як сонечныя зайчыкі,
Хісталiся паветрам, у гэтых зёлак крышачку
Нетутэйшы водАр, калі ў вянок сплятаюцца

І над касой гараць вянком прыроды
Цнатлiвым над просінню палёў
Люблю цябе я зводдаль
А гэта ўсё ж цяжэй.