Пiсня

Инна Приходько
Ой, місяцю-брате,
Присвіти легенько.
Не можу я спати,
Бо горить серденько.

Ой, горить-палає,
Терпіти несила.
Чим же перед Богом
Так я завинила?

Чому б`ється тіло,
Наче в лихоманці?
Що гризе ночами
Та зникає вранці?

Як мені ворожі
Сили розігнати?
Як лягти й до ранку
Спокійно проспати?

Вже боюся ночі,
Як лютого ката.
Хоч заплющу очі,
Та не можу спати...