Sara Teasdale - Pierrot

Ирина Санадзе
Ущербная  луна.
Пьеро под сенью сада.
Из лютни серебром
Струится серенада.

И думает Пьеро,
Что мне поёт он песни,
Меня совсем забыв
Под ветками черешни.

Он в песнь свою влюблён -
Розарий это знает.
Я так люблю Пьеро!
А он... в саду играет.


Pierrot stands in the garden
Beneath a waning moon,
And on his lute he fashions
A little silver tune.

Pierrot plays in the garden,
He thinks he plays for me,
But I am quite forgotten
Under the cherry tree.

Pierrot plays in the garden,
And all the roses know
That Pierrot loves his music, --
But I love Pierrot.