Просто дуже сумний вiрш... нiчне, мимовiльне

Фиолетта
Стирибунцем зайшлий серпень раптово на скрипці заграв,
Сум ковзнув по струні і зірвався на дивному на «ить»,
Вже  нема теракотово-теплих вечірніх заграв,
Ні, не мартвся,  лиш трішки у скроні чомусь заболить.

В такий спосіб, хитрунка, про себе нагадує  осінь,
Від  неділі лив дощ, а сьогодні ,- на диво спекотно,
У задушливу ніч неопізнане тіло шукаєш і досі
В твоїм  небі, а її  пам’ятатимеш тільки на фотках.

Там лиш  тінь… Тієї, в малиново-жовтій сукенці,
Було  літо... І від східного вітру пошерхлі уста
Цілували  твої,  наче випить хотіли  до денця… 
Циндрить дощ…  Не засну... Полічи зі мною до ста…





*не мартвся - не преживай (з польської)