Не маю зла. Мова

Гай Сын
Не маю зла на весь народ
і даже на родину.
Хай кожен сам за свій урок -
пізнає Суд в годину.
І я предстану пред судом:
На все те Божа Воля!
Тяжкою працею, трудом
кується моя доля.
Я не украв, хоч і губив
Людські життя,.. то - війни!
Те що робив, хіба любив?
Чи будо те за гривні?