Кар р озера джем

Самарканд
Мишоловка
Викопані озера
Які начебто колись були кар'єрами
В яких брали камінь чи щось інше
Їх дуже круті схили вкриті чагарями
Може я помилився в тому слові
Кажуть ці озера дуже глибокі
Вони наповюються ключами
Які б'ють знизу, з днища
Влітку верхній шар води з півмітра товщиною теплий
А під ним вже дуже холодна ключова вода
Крута дорога веде до мишоловки
Якось там перекинулася на повороті велика вантажівка повна джему
Я пам'ятаю ці купи битого скла перемазаного джемом
І у всьому цьому копирсалося місцеве населення
Шукаючи вцілілі банки джему
Постовий, що охороняв перекинуту вантажівку,
Не перешкоджав
Світ не без добрих людей
І це саме по собі добре