Перлина

Олесь Птах
  Коли вгорі вирує зливи влада,
  на дні дрімає, як душа, перлина
  і сни її яскраві, в них -- відрада,
  бо тисне мушля, наче домовина,
  на вічність згодна, їй шкода
  таємний зміст шукати. Недоцільно...
  Чаїться в мулі непохована біда
  і день у день, підступно і повільно
  спливає хвилями римована вода.