Два янголи

Енот Владислав
Два янголи на плечі
Один кричить,
а інший тихо шепоче,
Один говорить те,
про що серце мовчить
а інший - про те,
чого розум мій хоче.

Серце! говорить янгол зліва -
І серце говорить з ним.
Ти, серце, немов недочитана книга,
Де розвязка наприкінці.
Серце пускає свої пагінці,
і проростає по всьому тілу,
Серце має велику силу,
Серце - велика натруджена жила,
Із плоті і крові
ІЗ почуттів і любові,
Із кожної сльози на лиці.

Розум! Говорить той ангел,
що з правого боку,
І розум говорить з ним.
Ти, розум, від серця далеко,
Розум - немов стара картотека
думок і логічних ходів,
Розум має велику силу,
Він зробить усе, що б його не просили
Без крові і болю,
Впорається навіть з любов'ю,
Без жодної сльози на лиці.

Два янголи на плечі
Один кричить,
а інший тихо шепоче,
Один говорить те,
про що серце мовчить
а інший - про те,
чого розум мій хоче...