Пандухт на армянском

Ваграм Назарян
Еравор еркри, анhат аперум

Пандухтем дарцел у кянкенк апрум.

Чгитем инчу, чгитем инчпес

Кянкн инц каротин гери дарцрец.

У има нстац ми датарк айгум.

Ур мехмик камин мазерсе шоюм

Мтацумем ес:вор мехкис амар

Бахтс инц отар еркрнер тарав.

Мтацумем ес у наюм еркинк

Карцес те айнтех патасхан пнтрем

Ми те аржаник чунем ес кркин

Гоне мек ангам дзерк там им hохин

Айспес глухс мткеров лецун

Карцес инц тануме депи манкуцюн

Ур ангин майрс мер тонри кохкин

Кангнац найуме им тхур демкин.

МИ лац ек тхас, Кез ми чарчарир.

Ко димац есем вахуц hерацац.

Иск са енц дуес. Дуэс им димац.

Жаманак кга hохет ктеснес.

У мер партези джриц кхмес.

Айжм ду воч те пити артасвес,

Айл ерджанкуцюниц еркинк пит трчес.

Канзи вор ес ем кез ашхар берохе.

Ес ем ко hохе отаруцян меч.

Ев джурт ем ес ду да лав гитес.

Кез мотем екел каротт арнес

У ангист сртов кянкт ваелес.!