Далагь бубадиз

Билал Адилов
Икьван дердер аквар кьван чаз,
Ацакь вун чи кьилел, дагълар!
                СтIур Далагь/ 12-лагьай виш йис.

За низ лугьун дердер жуван?               
Са яб гудай кас авачир.               
ЧIуру хьанва девран яман,
Итимвилихъ мас кумачир.

Лагь, я буба, нихъ жен чалахъ,
Тарифдайдахъ сивеллаз каф?
Модда гьатна ялтах, ялахъ,
Кьит хьанава ниятар саф…

Пул паталди хьанва къаних,
Мидагъа яз мукьва-кьили.
Гьахъвал  акур кIвачин кIаник,
Акьуллуди жезва дили.

Вич затI тушиз мецераллай
«Къагьриманар» ава пара.
Дуьзди чIана-какурдавай,
Четин хьанва ийин чара

Къе незвайбур фу гузвай гъил,
Икрамдик ква гьар са пата.
Акъатзамач  и кардай кьил,
Эхир-заман атанватIа?

Далагь буба, а  ваз акур
Дагълари  гьа эхиз ама.
Кьасар ийиз саки такур,
Секиндаказ  негьиз ама.