Wishнева кiсточка

Долька Полыневая
повінь
 здається повінь
 повзе крадькома
 стінами
 виливається з кутка в куток
 серце
 солодкими вишневими
 кісточками об ребра
 переможним дробом
 1/1
 один-на-один
 знову
 без усяких там
 "він, вони, вони..."

 _

 хвиля
 солодкого чаю
 з лимоном
 від худої шиї
 захлескує
 б'є в груди
 обвивається навколо
 всіх рецепторів
 і вимикає їх
 дурний страх
 бути вдвох
 сліпнути
 глухнути
 падати на плаху
 ниць
 кучерявою чілкою

 _

 /падати в твоє
 бузково-чорне каре
 моя
 Лимонно-Чайна/

 _

 падати
 вишневою кісточкою
 проростати в тобі
 в обіймах скрадливої
 сліпої коридорної повені
 проростати
 паралельною площиною
 між ребер
 чорноґудзикової сукні
 в однотон

 _

 я зустріла тебе
 я побачила тебе
 1/1
 діли в три пальці на калькуляторі
 і мовчи
 мовчи
 мовчи
 тримай щільно стуленими
 монгольські губи
 намагайся не дихати
 активуй
 усі інстинкти самозбереження
 щоб не сковтнути
 насиченої радіоактивним жаром
 повені
 з моїх щік

 _

 заради Бога
 не дивись такими
 благально-зухвалими очима
 у вічно облущений кут
 /трикутника/

 -
 *в готичне серце
 вишневої кісточки*

 -
 знаєш
 я завжди мріяла
 покликати тебе у світ свого холеричного безглуздя
 помарити за компанію зі мною
 під льодовим дзеркалом
 байдужого повеневого болю

 -
 але тепер
 1 поділено на 1
 і від тебе не залишається нічого
 крім забрьоханих
 подроблених плиткою слідів

 -
 але
 ти заглибилась у мене
 вишневою кісточкою
 ти живеш у мені
 мандруєш десь
 капілярами
 б'єшся об відстовбурчену душу
 між ключицями
 колись ти народишся
 в мене
 моєю першою дитиною
 маленькою донею
 яку я не вб'ю абортом
 ти будеш у мене
 і я цілуватиму тебе
 перед сном
 даруватиму бузкові фарби
 і берегтиму від тих
 хто надто страшно тебе
 кохатиме

 -
 ...а поки що
 я чекаю червня
 коли
 через п'ять посушливих днів
 після апогею
 землю спушить
 перша
 вишнева
 кісточка
 /у твоєму дворі/