Червнева наречена

Наталия Свитай
Зазеленіла, зазвеніла
Налилась соком, шепотіла
Я, збуджена травневим ранком,
Крокую тихим, сонним ганком
У сукні довгій, аж до п`ят
Мене зустрів дівочий сад,

Де яблуні в спідницях білих,
Рожевих, чистих, не змарнілих
Ховають погляд у гілля
І вкрита цвітом їх земля

Я - наречена поміж них
Вони - мої світилки, дружки
Гей, достягайте чарки, кружки
І келихи із кришталя,

Весілля тут святкую я
Весілля…травня п`яне зілля
Де ж наречений - червень мій
Хіба можливо буть самій?