Мюнхен

Инна Приходько
Старий Монах, спокійний та величний,
Знайомий, ніби вийшов з давніх снів,
У чомусь рідний, трішечки незвичний,
Як той абат серед святих братів.

Будинки сяють вимитим обличчям,
Їх зберегли, не віддали на злам,
Живе під дахом тим середньовіччя,
І подих давніх літ дарує нам.

Баварський лев все вуха наставляє,
Понад віки, сторожкий, він не спить.
Здається, таємницю грізну знає,
Для мюнхенців - для нас, як сфінкс, мовчить.

Околиці і схожі і не схожі
На сотні інших, де старе й нове,
Художньо ковані чавунні огорожі,
Округлі башти Мерседесу – БМВ.

Чарівне місто праці, свята і кохання,
Баварських королів земний вінець,
Прийми іще одне піднесене зізнання
Від наших зачарованих сердець.