Kio nin finatendas?

Сурмат Эсперанто
Kio nin finatendas?
Kia tremas estont'?
Nia trajno serpentas
Inter montoj de'l mond',
Tra nebuloj kaj herboj
Kuras for de auxtun'
Kaj atingos gxi nepre
Sorcxan landon de'l sun,
Kie ondojn karesajn
Kudras akra delfen',
Kaj sur koron ne premas
Cxiutaga malplen'.

Глупый подстрочник:

Что нас ожидает в конце?
Какое будущее дрожит?
Наш поезд змеится
Между гор мира,
Сквозь туманы и травы
Бежит от осени
И непременно достигнет он
Волшебную страну солнца,
Где ласковые волны
Шьет острый дельфин,
И на сердце не давит
Ежедневная пустота.