023. Скажи менi, що мае змiст...

Людмила Наневская
Скажи менi,
Що мае змiст
У нашому життi?
Свiтанок раннiй,
Ранiшня роса,
Чи перший снiг,
Чи жовта осенi краса?

Скажи менi,
Що мае змiст
У нашому життi?
Щасливi днi,
Схвильоване чекання,
Щоденнi пошуки
I внутрiнне згорання?

Скажи менi,
Що мае змiст
У нашому життi?
К о х а н н я ?
Дружба «назавжди»?
Чи перше «да», чи перше «ни»,
Або нездiйснене бажання?

I скажеш ти:
«Все мае змiст,
Все перечисленне тобою…»
А серце стиснется вiд болю.
Тебе давно нема зi мною,
А Ти – мiй змiст!

Травень, 1980р.