На Усп ння

Дарья Пасечник
Бувають вірші, що в потилиці дзвенять,
І тиша, що бринить над головою
Буває, бджоли до кімнати залетять
і б’ються в смерть з вікном понад  Десною

Читаю і молюсь, щоб серпень грів,
щоб ми жили тихенько і щасливо
і щоб Поет і Геній вічно жив,
співав  щоб про майдани і про ниви

Нехай бринить у серці ця журба
Старому лірнику віддам хвилинку тиші
Нехай живе із Генієм юрба,
Нехай він задля неї вічно пише.

«Переведіть мене…» прошепочу
і завмираю, славлячи Успіння.
Нехай живе й радіє досхочу
любові дух і віра в Воскресіння.

А той, кому сьогодні сім і сім
Нехай живе іще з півсотні років
Мій дух, мій друг, мій дід, мій рідний дім
Моя родина статних, карооких

Живи, рости, у свято процвітай
А я стоятиму незрушно із тобою.
Я за столом сиджу і бачу рай
 У полудень Успіння, над Десною.

28.08.2011