Клен та жоржина. На укр. языке

Раиса Андрющенко
http://stihi.ru/2011/08/30/7319

На  дворі  Осінь–витвір  майстра,
На  клумбі  мріють  сині  Айстри,
Калина  посміхнулась  Глоду
І  він  завмер  від  її  вроди.
 
Жоржина-Квітка, ніжна  діва    -
Струнка,  висока  та  красива,
На  Клен  захоплено  гляділа,
Що  поруч  він-цьому  раділа.

І  Клен  на  Квітку  задивився
В  багряну  тогу  нарядився.
Червоне  листя  дарував -
І  в  ньому  серце  розкривав....

Їх  привітала  голубінь -
Безкрайня  неба  далечінь -
Земля  барвистим  листям  вкрита   
Подарувала  пізнє  літо.
Це  літо,  цей  жіночий  блиск
Зробило  з  серця  Клена  віск!…
 *******************               
Водою  в  річці  плине  час,
Природа  міниться  щораз.
Частіше  став  осінній  день
Дощить  з  розірваних  кишень.

І  Сонечко  раніш  сідає,
Дрімота  хмарам  докоряє:
“Не  стане  Місяць  до  роботи,
Бо  в  чоботи  набрав  він  воду!!!”

Зажурені  осінні  квіти
Стоять  геть  мокрі,  ледь  одіті.
Шепочуть,  тихо  розмовляють,
Чого  чекати  їм  не  знають.

Зненацька  Вітер  розлютився,
Зривати  листя  заходився,
Коли  втомився-то  не  ліг  -
Пішов  шукати...  дощ  чи  сніг!

Пожовкле,  мокре  листя  Клена,
Немов  освячені  письмена,
Жоржину  вкрили  від  біди  -
СПРОМІГСЯ  КЛЕН  ДОПОМОГТИ!
 ********************
Зима  стрічатиме  Весну -
Відкриються  обійми  сну,
Клен  і  Жоржина  будуть  разом
І  знову  все  вернеться  з  часом!