Зiзнання Ужгороду

Поэт Закарпатья Василий Галас
Столиці Закарпаття
        присвячую.

Ужгороде-друже,
я тебе люблю.
Чайки понад Ужем,
церкви шаноблю,
площі-намистини,
вулиць потічки...
Відчуття родини
в серці на віки.
Травень знов,
чи липень,
мирра для душі -
сакури і липи,
і троянд кущі,
милих городянок
посмішки ясні,
в юності серпанок
оповиті дні.
Ужгороде-пане
зореславний мій,
раю. Тут настане
всіх здійснення мрій.
Тут - початок веснам
і дивам зими,
благодать небесна
ходить між людьми.

2005

* Вірш має варіант тексту
  для пісні.

* Податься за версією дитячої
  поетичної книги "ПЕРЛОВЕ НАМИСТО".