Я смiюся, коли ти плачеш

Галина Танай
Я сміюся, коли ти плачеш -
Хтось має утримати рівновагу.
Я ділю тебе з безліччю інших -
Я знаю, дещо є тільки моїм.
Я на три сантиметри вище,
На одну печаль старша,
Я читаю тебе по губах
І вдихаю твій дим.
Ти так багато значиш -
Незворотно і несподівано.
Я молюся за тебе, коли ти не бачиш,
Я на ціле чекання темніша,
На пару смертей мудріша.
Ти мій спирт у крові
Ти кров на траві,
Ти світлом прорізана тиша.
Я сміюся, коли ти плачеш.
Я спокійна, бо ти іще не відчула,
Скільки для мене значиш.
Я спокійна, поки не почуєш,
Що я молюся за тебе,
Коли ти не бачиш.