Малюнок про мову

Владимир Хроленко
                Денисику Мороз.


             Нехай для тебе буде, милий друже,            
             немов абетка щире моє слово:
             Шануй, люби,  не стань колись байдужим
             до рідної прабатьківської мови!


Я намалюю ранок, коли трави
з краплинками роси ведуть розмову,
я намалюю золоті заграви
чарівним пензлем маминої мови.

Веселку, що купається у літі,
хмаринку в небі ніжно - пурпурову,
я намалюю всесвіт, море квітів
чарівним олівцем святої мови.

І, навіть, пісню тиху колискову
я намалюю лагідну, веселу.
Нехай лунає українська мова
у кожнім домі, в  затишній оселі!