Осiннiй шлях

Виктор Сирота
В саду, неначе сльози, сливи,
Пожухле листя шелестить.
І сонце пізнє сиротливо
В відрі з водою тихо спить.

Здається, тут я вічно жив –
Та тільки то лише здалося,
Нема ні осені, ні слив –
Кудись усе це поділося.

З – за хати виглядає шлях
Такий печальний і самітній,
І невідомий мені страх,
Жене мене з села у місто.

В автобус сяду і тоді
Востаннє промайне в вікні
Старенька хата на горбі,
Мов пароплав на мілині.