***

Сагира Аймуханбет
Келемін к;нде, Есіл жа;асына.
Ж;й ;ана тербеледі тол;ындары.
Акку ;;сындай, ж;зідім к;;ілменен.
К;;ілімде жаз ойнады.
Желпіп ;тті бетімнен Есіл желі,
Ала;анындай н;зік анамны;.
Са;ынамын анажан, са;ынамын.
Бір ;зі;е ;;дайымдай табынамын.
К;нде келемін Есіл жа;асына.
Тап;андаймын емін сызда;ан ж;регімні;.
Жолы;ады алдымнан,
Баласын  ;;ш;ан аналар,
Т;тті  ;й;ыда жат;ан балалар.
К;нде келемін Есіл жа;асына.
Менде суына шомылып,  ;;мына  аунап,
Асыр салып, шап;ым келді балаша.
К;нде келемін Есіл жа;асына.
Таза ауасын  ж;тамын,  к;;ілімді  ж;батамын.
К;нде келемін Есіл жа;асына.
;алы;тайды т;бемде  а;  ша;алалар,
К;птен к;ткен,
Жа;сылы; нышаны болып.
К;нде келемін Есіл жа;асына...