Мов вигнанка

Екатерина Егоренкова
Мов вигнанка на чужині,
Під собою не чую ніг,
І несила сказати «ні» -
Ти подобаєшся мені.

Наче риба на мілині,
Наче квітка у полині,
Я загину на цій війні –
Ти подобаєшся мені.

Мов голіруч - і у вогні,
Мов босоніж - і по стерні,
Так болітиме вглибині-
Ти подобаєшся мені.

І за обрій спливають дні,
Безпорадно, мов у тюрмі.
Не втопити печаль в вині –
Ти подобаєшся мені.

Чи то сполохи у пітьмі,
Чи то з неба дощі рясні,
Чи примарилось уві сні –
Ти подобаєшся мені…