Пробач, що мовчала!

Хельга Рейнер
Цинізм, як діагноз для простору духу
Вмикає потребу, міняючи штамп.
Я дивлюсь даремно, очима не рухаю,
Ковтаючи сльози розіпнятих ламп.

Дорога, як вічність.Пробач, що мовчала!
Вимірюю час, по секундах пісні
Смарагдовим морем в асфальт поринала,
Ховала сльозу  у портрет навесні

Рефлекси штрафують  слова крізь поріг,
Де мильний сюжет розробляє картини,
Залишаться краплі вчорашніх доріг.
Зір плавно бентежать на схилі вітрини.

Холодна рука поправляє манжети,
Вмикає свідомість, щоб бути  у грі,
Вдягає обличчя, формує планети,
Міняє маршрути на тонкому склі.

Дороги нитками впиваються в стелю.
Пробач, що мовчала на площі снігів!
Всю осінь на мрію тобі  я постелю.
Пробач, що мовчала - ти не зрозумів...