***

Дмитрий Николаевич Ткаченко
10. Реаліст
В кожної людини має бути воля.
В кожній новій думці має бути зміст.
От за що я дуже вдячний своїй долі,
Так за те, що з мене вийшов реаліст.

З-за лихих обставин я не впаду в відчай,
Бо контролювати ти не можеш все.
Просто я стараюсь вилучить найшвидче,
Всі ті перекоди, що життя несе.

Звик я полягатись тільки лиш на себе,
Бо людей хороших важко так знайти,
Хто б тебе підтримав в час, коли так треба,
Тих з ким прямувати можна до мети.

За своїм минулим пильно я не стежу,
Вже воно безцінний досвід надало
Та навчило чітко відрізняти межі,
Де добро панує, де гуляє зло.

А живу я справжнім, де завжди присутні
Шлях до перемоги, світ моїх надій.
Прямо передую у своє майбутнє,
В ньому я побачу результати мрій.

Досконалість духу, розуму та сили —
Ось орієнтир мій! Ось духовний зміст!
От за що я вдячний долі своїй милій,
Так за те, що з мене вийшов реаліст.





9—10 серпня 2010