***

Дмитрий Николаевич Ткаченко
13. Не будь байдужим!
Коли попав ти у халепу, коли раптово занедужав,
Ти в паніці шукаєш того, до тебе хто б не був байдужим.
Коли відчуєш допомогу, який же ти натомість вдячний;
Ти збережи її у серці, про неї не забудь нізащо!
Якби б усі були ми вдячні, та наше серце не хололо,
Ти уяви… б яким прекрасним зробився білий світ навколо!
До співчуття усі ми здатні, і тим ми від тварин відрізні,
Що дарував Господь нам душу… У нас характери лиш різні.
Коли попав хтось у халепу, коли раптово занедужав,
Він в паніці тебе шукає… Бо ти, напевно, не байдужий.