Циганський костюмчик

Сергей Карюк
Наш табір недалеко став,
Втомились коні від дороги,
І Будулай мені сказав:
"Сходила б Юля ти до школи!"
 
- І я прийшла до Вас на свято,
Вдягла найкращий свій наряд!
Як тут у Вас дітей багато,
Як в нас маленьких циганчат!
 
- Костюм цей шила моя ненька,
Коли траплявся вільний час,
Щоб я, циганочка маленька,
Змогла порадувати Вас!
 
- Є в ньому воля й дух Ромале!
Гітар циганських є струна,
Пісень красивих є чимало,
Біля яскравого вогня!

- Є запальні циганські танці,
Які закінчуються вранці,
Коли вже сонечко встає,
Циганам спати не дає!

- І зранку, вільним степом коні,
Помчать циган на зустріч долі!
Ворожка карти розкладе,
Розкаже, що і як буде!

- І я гадати трішки вмію,
Позолотіть лодонь мою!
Я теплим словом Вас зігрію
І щастя Вам я подарю!!!