Вiзьми мое серце з собою

Иван Андрощук
Зрони свої сльози на роси
Здійми свої очі до неба:
Вже вицвіли хмари над степом.
Лети. Починається осінь.

Прощальним промінням зігріті,
Збираються гуси на плесах:
Неначе Івасик-Телесик
У вирій збирається літо.

Ти в небо знялась наді мною,
Останнім польотом щаслива:
Сікли тебе зради і зливи,
А ти залишилась весною.

Твій погляд, неначе крізь грати,
Зове мене смутком і болем.
Візьми моє серце з собою,
А я залишусь помирати.