Розмова двох дiдiв

Оксий Ожына
--- Не розумію,для чого тобі   "тарілка"..!
--- Ти про що?
--- Стільки маєш телеканалів,а дивишся тільки новини.
     Давай включимо якесь кіно.Наприклад,фантастику.
     Ти ж колись так любив фантастику...
--- Любив.Колись.
--- От бачиш!А зараз..!?Давай знайдемо фільм про майбутнє..
--- Ні !
--- Ні..!А чому ???
--- Бо...
--- Бо..?
--- БО,--


Ніби  літня швидка гроза
Прошкварчало життя безпутнє:
Бач,як хутко,-- і хто б сказав!--
Ми й потрапили у майбутнє.


Наче в казці,або в кіно,--
Стільки дива навколо бачиш!
Може,й добре було б воно,
Щоб у ребра -- не сто болячок...


Може,й добре воно було б,
Щоб з тобою ми й  досьогодні
Жеребцями були!
                І щоб,
Із  плечей наших  --  по-півсотні...


Як тоді  в нас вогонь горів!
І земля гнулась під ногами!
А тепер -- шкапи ми старі:
Ось що творить  майбутнє з нами..!


Отаке воно,бач,життя!--
І у кожного,щоб збагнули...
Тож:
         ану його,майбуттЯ!
Дременемо  давай в минуле...