Я люблю Украiну

Оксий Ожына
Як люблю я тебе,Україно !
Лиш твоїм у дні чорні зовусь !
Я тобі стільки щастя намріяв,
Моя справжня і істинна  Русь !



Кажуть,є десь Китай піднебесний,
І чудесно у нім,як в раю,
Та скажу  я китайцеві чесно:
--- Я люблю Україну мою !



Хай  безмежно простора Росія,
Я не маю до неї злоби,
Бо любити Вкраїну умію
Так,як матір не кожен любив !



УкраЇна і мама -- незримо
Поєдналися,як Дух і Бог.
Я різниці не бачу між ними,
Не любити не можу обох.



Я без мами -- як сонце без світла,
Без Вкраїни -- вогонь без тепла !
Прохолоди не буде без вітру,
Не злетіти у вись без крила...



Зарожевиться  - гей!-  небокраєм,
Довгожданий сяйне сонцесхід...
Україно,хто нас покарає
За високий  одважний  політ ?!



Українонько,зболена рано,
А на рані не зілля  -- полин !
Знаю,вірю:
                для тебе,кохана,
Часовий не зупиниться плин !